Cercar

Inici

A partir de l'1 de gener de 2022 s'amplia el termini de garantia dels productes

5 de maig de 2021

Garantia productes

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial decret llei 7/2021, de 27 d'abril, de transposició de directives de la Unió Europea en les matèries de competència, prevenció del blanqueig de capitals, entitats de crèdit, telecomunicacions, mesures tributàries, prevenció i reparació de danys mediambientals, desplaçament de treballadors en la prestació de serveis transnacionals i defensa dels consumidors, que incorpora a l' ordenament espanyol la Directiva europea (UE) 2019/771, de 20 de maig de 2019, relativa a determinats aspectes dels contractes de compravenda de béns.

La modificació de la normativa actual aposta per la sostenibilitat i la racionalització del consum, inclosa en l' Agenda Europea del Consumidor.

S' amplia el termini de garantia de dos a tres anys per a qualsevol producte, i de dos anys per als serveis i continguts digitals. A més, s' incrementa de cinc a deu anys el temps mínim en el qual els fabricants estaran obligats a disposar de peces de recanvi, una vegada que el producte deixi de fabricar-se.

També s' incrementa de sis mesos a dos anys, en termes generals, el termini d' inversió de la càrrega de la prova per a acreditar la falta de conformitat del producte per part del consumidor.

D' altra banda, les garanties comercials que s' incloguin en la publicitat associada prevaldran a les de la declaració de garantia legal si les primeres són més beneficioses per al consumidor.

Una altra novetat és que regula la contractació de continguts i serveis digitals que el consumidor obté gratis a canvi de les seves dades personals, com programes informàtics, aplicacions, arxius de vídeo i d' àudio, arxius de música, jocs digitals, llibres electrònics o altres publicacions electròniques.

Aquestes modificacions s'aplicaran a partir de dia 1 de gener de 2022.

Descàrrega d'arxius

Documents

Data darrera modificació: 5 de maig de 2021

© OMIC Plaça de l'Olivar 4. 07002 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 72 46 50 | Fax: 971 72 02 70