Cercar

Inici

Activitats sobre consum responsable realitzades el curs 2021/2022

26 de juliol de 2022

ODS 12 BLAU

L'Oficina Municipal d'Informació al Consum de l'Àrea de Turisme, Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma té entre les seves funcions informar la ciutadania sobre els seus drets com a persones consumidores, tramitar les queixes, reclamacions i denúncies en matèria de consum, i educar i formar en consum responsable les persones consumidores en general i especialment les persones vulnerables com són els infants i joves o les persones grans.

Amb l'objectiu de donar a conèixer els seus drets com a persones consumidores i conscienciar sobre la importància de fer un consum responsable respectuós amb el medi ambient i les persones, aquest curs s'ha ampliat l'oferta d'activitats de quatre a sis per al curs 2021/2022.

També s'inclouen aquestes activitats dins el context «Palma, Ciutat Amiga de la Infància», i dels compromisos adquirits amb la implantació de l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, entre els quals hi ha l'ODS 12 (producció i consum responsables).

L'oferta d'activitats engloba sis tallers diferents des dels quals es tracten diferents àmbits del consum, com són la compra responsable de roba, com llegir les etiquetes dels productes, les compres per Internet, el concepte de consum responsable i economia circular, aprendre a llegir factures i com reclamar.

Les activitats van adreçades a la ciutadania en general, i a les persones consumidores més vulnerables en especial. Es realitzen als centres educatius o entitats socials del municipi de Palma, amb sol·licitud prèvia a través del lloc web de Palma Educa www.palmaeduca.cat.

El curs 2021/2022 es varen fer un total de 29 activitats a 15 centres educatius i entitats socials, amb la participació d'un total de 459 alumnes als diferents tallers:

  • Consum responsable a les aules
  • Què em pos avui?
  • Compres per Internet i xarxes socials
  • Sabem què compram?
  • Com llegir les factures
  • Reclamacions de consum

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 26 de juliol de 2022

© OMIC Plaça de l'Olivar 4. 07002 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 72 46 50 | Fax: 971 72 02 70